dinsdag 7 februari 2012

Het Wapen van Nieuwer-Amstel en de latere historie van dit pand



Op deze foto van rond 1900 zien we rechts het bekende café 'Het Wapen van Nieuwer-Amstel'. Het is één van de afbeeldingen uit het boek 'Amstelveen veranderingen in de 20ste eeuw' dat werd samengesteld door Louise Prins. Een bijzonder boek dat jong en oud zal aanspreken omdat de meer dan 2oo foto's onderverdeeld zijn in drieluikjes. Drie foto's vanaf het zelfde plekje, maar die in verschillende periodes van de eeuw zijn genomen zodat de veranderingen mooi zichtbaar worden.



Later werd aan dit café de bioscoop Concordia, met ruim 250 zitplaatsen, toegevoegd. Je betaalde een kwartje voor een plaatsje op de eerste rij. Foto: Archief Amstelveen



De bioscoop en het café werden in 1966 afgebroken in verband met de nieuwe snelweg, toen Rijksweg 6, nu de A9. Pas in 1977 kreeg Amstelveen weer een nieuwe bioscoop. De bioscoop 'Oscar' in het Cultureel Centrum heet nu Cinema Amstelveen.

Het boek 'Amstelveen veranderingen in de 20ste eeuw' is tegen 29,95 euro te koop in de webwinkel van uitgeverij Deboektant Klaaswaal http://www.deboektant.nl/ Wanneer u er hier op klikt, komt u er direct.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten