woensdag 15 oktober 2014

Nieuwe uitgave RTM in aantocht, veerdiensten en havens, deel 3


Op vrijdag 31 oktober a.s. verschijnt bij onze uitgeverij het derde deel in de serie over de RTM stoomtram. Ditmaal worden de veerdiensten en de havens belicht.


Ook ditmaal neemt RTM-kenner Bas van der Heiden de lezer bij de hand ten aanzien van de geschiedenis van de RTM. Aan de hand van maar liefst meer dan 250 foto's licht hij het onderwerp veerdiensten en havens toe.


Vanaf 1898 waren er stoomtramdienst op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. De stoombootveerdiensten vormden de schakel tussen de verschillende tramlijnen op de eilanden. Vanaf 1900 voeren de eerste boten te weten de Minister Ph.W. van de Sleijden en de Minister C. Lely. Ook wordt er in deze uitgave aandacht besteed aan de stoombootmaatschappijen die tussen de eilanden en Rotterdam veerdiensten onderhielden en bij de komst van de tram stopten. In 1988 stopte de laatste veerdienst, die van Zijpe-Anna Jacobapolder door de openstelling van de Philipsdam.

Bestellen kan via de webshop  www.deboektant.nl  Het boek à 29,95 euro wordt dan zonder verzendkosten aan u opgezonden. Telefonisch of per e-mail bestellen kan ook. Telefoon 0186-576818 of e-mail info@deboektant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten