zondag 18 maart 2012

Fototentoonstelling Beijerlandselaan-Groene Hilledijk met een week verlengd t/m 25 maart







De fototentoonstelling naar aanleiding van het boek over de Beijerlandselaan-Groene Hilledijk is met een week verlengd tot en met 25 maart a.s. Door de grote belangstelling en de behoorlijke toeloop om de grote fototentoonstelling te bekijken, heeft de organisatie er toe gebracht om de fototentoonstelling met een week te verlengen. De expositie wordt gehouden aan de Beijerlandselaan 40-42 van 9.00 tot 17.00 uur. Wie na 17.00 uur wil komen kijken, moet even een afspraak maken met de familie De Does 06-17821606. Tijdens de fototentoonstelling is er een verkoopstand, waar naast de nieuwe uitgave van de Beijerlandselaan-Groene Hilledijk, ook andere boeken over Rotterdam te koop zijn. Boek is ook te bestellen tegen 29,95 bij de webshop http://www.deboektant.nl/ Bij bestellen via de webshop wordt de uitgave u zonder verzendkosten toegestuurd.
Posted by Picasa

Voor wie de tram gemist heeft: RTM boek alweer herdrukt



Het door Bas van der Heiden samengestelde boek getiteld: 'NV Rotterdamsche Tramweg Maatschappij, RTM 1878-1978' is alweer herdrukt. Voor wie letterlijk en figuurlijk de tram gemist heeft: vanaf nu is het boek weer volop verkrijgbaar.
De uitgave is zowel in de boekhandel als bij de webshop van uitgeverij Deboektant tegen 29,95 euro te bestellen http://www.deboektant.nl/ Bij bestellen via de webshop wordt het boek zonder verzendkosten aan u opgezonden.
Posted by Picasa

maandag 12 maart 2012

Uitreiking boek Uithoorn in restaurant 'Het Oude Spoorhuis' in Uithoorn






Vanmiddag vond de uitreiking plaats van het door ons uitgegeven fotoboek 'Uithoorn-De Kwakel in de 20ste eeuw', samengesteld door Louise Prins (rechts onder met boek). Burgemeester D. Oudshoorn ontving het eerste exemplaar op een bijzondere locatie, namelijk restaurant 'Het Oude Spoorhuis'. Een oud stationnetje dat nu als restaurant fungeert. Buiten staat nog steeds een locomotief en het perron is nu een heerlijk terras. Het was vanmiddag gezellig druk en het boek werd goed ontvangen. Alle lof voor Louise, die veel werk heeft gehad om meer dan 200 foto's bij elkaar te zoeken en daar mooie, historische en wetenswaardige teksten bij te schrijven. Om nog even spreekwoordelijk op de locatie te blijven: Louise gaat momenteel als een trein. Een volgend manuscript over Aalsmeer is alweer binnen en zal in het najaar verschijnen. De komende periode zal zij zich gaan bezighouden met het vastleggen van Ouderkerk a/d Amstel. We zien met veel plezier het resultaat tegemoet. Bestel nu uw exemplaar. Het boek is tegen 29,95 euro te koop bij de boekwinkel, maar uiteraard ook bij ons in de webshop http://www.deboektant.nl/ Het boek wordt u zonder verzendkosten toegestuurd.

zaterdag 10 maart 2012

Uitreiking eerste exemplaar boek Rotterdam Beijerlandselaan-Groene Hilledijk in de 20ste eeuw











Hoewel het altijd wel druk is op de winkelboulevard Beijerlandselaan-Groene Hilledijk in Rotterdam Zuid, was er nu zo rond de winkels op nummer 40-42 geen doorkomen aan. Voor de winkels waar de fototentoonstelling werd gehouden, vond voorafgaande aan de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek Rotterdam, Beijerlandselaan-Groene Hilledijk, een optreden plaats van het Groot Rotterdams Koor. Vervolgens werd om 14.00 uur door samensteller Tinus de Does het eerste exemplaar uitgereikt aan de heren Rijk en Johan de Lang van de gelijknamige drogisterij aan de Groene Hilledijk. Bekende gezichten van bekende Rotterdammers zoals o.a. de vrouw van de overleden Feijenoord voetballer Coen Moulijn en de oude Feijenoord spil Hans van der Hoek, gelukkig nog in levende lijve. Mevrouw Moulijn en nog enkele andere voetbalvrouwen sneden, na afloop van de toespraakjes, de twee prachtige taarten aan. Met het uitreiken van het eerste exemplaar werd het startsein gegeven tot verkoop van het boek en werd ook de historische fototentoonstelling officieel geopend. De samenstellers, het echtpaar Bep en Tinus de Does zijn van 11 tot 18 maart a.s. aanwezig in de tentoonstellingsruimte aan de Beijerlandselaan nr.40-42 tijdens de openingsuren 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze dagen is de nieuwe uitgave tegen 29,95 euro te koop en liggen ook de oudere uitgaven van Rotterdam ter inzage (en uiteraard te koop).

Wie niet in de gelegenheid is om de fototentoonstelling te bezoeken, kan het boek ook bestellen via onze webshop op http://www.deboektant.nl/ of klik hiernaast op de omslag. Het boek, 29, 95 euro wordt u zonder verzendkosten toegezonden.
Posted by Picasa

zondag 4 maart 2012

Boek Uithoorn-De Kwakel wordt 12 maart uitgereikt aan burgemeester Oudshoorn

Zojuist verscheen bij uitgeverij Deboektant Klaaswaal het door Louise Prins samengestelde fotoboek getiteld ‘Uithoorn-De Kwakel in de 20ste eeuw’. Aan de hand van meer dan 200 foto’s neemt ze haar lezers mee voor een visuele wandeling door tijd en historie van Uithoorn-de Kwakel. Het eerste exemplaar van deze uitgave wordt op 12 maart a.s. uitgereikt aan burgemeester mevrouw D. Oudshoorn in restaurant het Oude Spoorhuis te Uithoorn.

Uithoorn, eens slechts een lintje bebouwing langs de Amstel, met de Schans als ‘bruisend’ centrum. Tegenwoordig een dorp in enorme verandering. Veel afbraak en heel veel nieuwbouw. Er wordt enorm gewerkt aan een nieuwe historie. Deze veranderingen zijn slechts een aanloop naar veel grotere plannen. De N201, bron van ergernis, heeft Uithoorn sinds 1937 in tweeën gedeeld. Na vijftig jaar bakkeleien, wordt de N201 eindelijk omgelegd naar het noorden. Daarmee krijgt het dorp de kans om haar centrum weer ‘terug te krijgen’. Grote plannen liggen klaar. Sloop van hele straten, een autoluw centrum, de Irenebrug weg of toch maar niet? ‘We wachten op de toekomst die het antwoord op al deze vragen zal geven,’ zegt samensteller Louise Prins. ‘Voor een groot gedeelte van het beeldmateriaal heb ik mogen putten uit de grote verzameling van Cees Smit. Het vierde kind en derde zoon van vader Willem Smit, die, samen met zijn 6 broers, eigenaar was van de NV Stoombootdienst ‘De Landbouw’. Cees Smit, overleden in 2008, was een man met een groot historisch besef. Hij heeft bijna zijn hele leven alles verzameld wat met Uithoorn te maken had. Hij kon feilloos aanwijzen waar welk huis stond, wie daarin gewoond hadden, en welk beroep ze hadden. Een vat met historische kennis over Uithoorn. Vanuit dit historisch besef deed Cees Smit besluiten zijn dochter, Gera Smit, en mij, te vragen om zijn beeldmateriaal voor het nageslacht te publiceren. Met dit boek wordt de belofte ingewilligd.’ Het historische besef is blijkbaar erfelijk, want ook Ben Smit, een jongere broer van Cees Smit, heeft een grote bijdrage aan dit boek geleverd. ‘Hij heeft, begin jaren zestig, een wandeling door Uithoorn gemaakt en allerlei plekjes gefotografeerd. Een Uithoorn in opbouw. Beelden die het verdienen om als herinneringen te blijven voortbestaan. De gefotografeerde wandeling is nu het geraamte van dit boek geworden. Ik ben Ben Smit enorm dankbaar dat hij deze foto’s voor dit boek beschikbaar wilde stellen. Veel mensen blijven op hun historisch materiaal zitten, afgesloten in donkere verzamelboeken of dichte dozen, onbereikbaar voor het nageslacht. Het verleden geeft ons stukjes van een legpuzzel, en vaak missen er stukjes. De foto’s van vroeger geven ons de kans om de puzzel completer te krijgen. Foto’s hebben vaak een groter werkelijkheidsgehalte dan we in de regel denken. Bij zorgvuldig bestuderen, laten ze vaak een schat van historische informatie los. Daarom is het zo belangrijk dat dit materiaal voor iedereen beschikbaar komt,’ aldus Louise. De ‘afdeling’ De Kwakel is geheel voor rekening gekomen van John en Jaap van der Jagt en Dirk Plasmeyer van de stichting ‘De Kwakel, Toen en Nu’ (www.de-kwakel.com). Louise Prins: ‘Naast de enorme historische kennis over De Kwakel, heb ik ook de samenwerking met de heren als zeer prettig ervaren.’

Deze uitgave (A4 formaat) met meer dan 200 foto’s is tegen 29,95 euro te koop bij de boekwinkel en in de webshop van uitgeverij Deboektant Klaaswaal: http://www.deboektant.nl/

Plaats nu uw bestelling dan wordt de uitgave u zonder verzendkosten thuisgestuurd.