woensdag 24 oktober 2012

Waarnemend burgemeester Aalsmeer voor een eeuw bijgepraat


Nieuwe burgemeester Van Eijk in één klap eeuw bijgepraat

Waarnemend burgemeester de heer Th. Van Eijk van Aalsmeer ontving donderdag j.l. het eerste exemplaar van het door Louise Prins samengestelde fotoboek ‘Aalsmeer, Kudelstaart, veranderingen in de 20ste eeuw’. Met het doorkijken van het boek is de nieuw bakken burgervader in één klap voor een eeuw bijgepraat voor wat zijn nieuwe gemeente betreft. Aan de hand van meer dan 220 foto’s maakt Louise Prins een visuele wandeling door Aalsmeer en toont de veranderingen die de eeuw met zich mee bracht in de loop der tijd. Sommige foto’s laten zien dat een bepaald plekje volledig in een nieuw jasje werd gestoken. Oude bebouwing verdween, nieuw kwam er voor in de plaats. Maar ook de inwoners spelen een rol in de met zorg samengestelde boek. ‘Aalsmeer, verandering in de 20eeuw’, is mijn vierde boek in de serie ‘veranderingen in de 20e eeuw’. Uithoorn-De Kwakel, Mijdrecht-Wilnis en Amstelveen gingen al voor. In dit boek laat ik door middel van het instrument fotografie, de enorme veranderingen van Aalsmeer zien. Het beeldmateriaal verbindt het heden met het verleden door het gewoon te laten zien. De foto’s zelf vertellen het verhaal, begeleid door de teksten,’ vertelt Louise. Kudelstaart mocht in deze uitgave niet ontbreken. Het heeft lang zeer geïsoleerd van Aalsmeer gelegen. Sterk gericht op de eigen bevolking was Kudelstaart een dorp in een dorp. Pas in het midden van de vorige eeuw zou daar verandering in komen. Gelegen aan de Westeinderplas, kreeg het watertoerisme een steeds grotere rol. Vandaag de dag is Kudelstaart enorm uitgebreid. Echter, het blijft een dorp in een dorp, met haar eigen voorzieningen.

Op de onderste collage foto's die werden genomen tijdens de signeersessie bij Boekhuis Aalsmeer in de Zijdstraat, waar eigenaar Constantijn Hoffscholte een High Tea verzorgde in het kader van een Engelse week. Het boek is te koop bij de boekhandel en kost 29,95 euro. Daarnaast is het te bestellen bij de webshop van uitgeverij Deboektant www.deboektant.nl
Bij overmaking van 29,95 euro wordt het boek vervolgens zonder verzendkosten toegezonden. Wanneer u klikt op de omslag in de rechterkolom van deze blog komt u in de webwinkel van uitgeverij Deboektant.

zondag 7 oktober 2012

Oud-Feyenoordspeler Hans van der Hoek ontving eerste exemplaar fotoboek



Zojuist verscheen bij uitgeverij Deboektant Klaaswaal het door het echtpaar De Does samengestelde fotoboek over Bergpolder, Blijdorp, Agniesebuurt en Provenierswijk. Het eerste exemplaar werd zaterdag j.l. uitgereikt aan oud-Feyenoordspeler Hans van der Hoek en zijn echtgenote Elly, die jarenlang een sportzaak dreven aan de Statenweg. De presentatie vond plaats in buurthuis Basta aan de Schoterbosstraat 17 waar tot en met vrijdag 12 oktober een grote fototentoonstelling plaatsvindt van genoemde buurt.Aan de hand van meer dan 200 foto’s maken de samenstellers een visuele wandeling door Blijdorp, Provenierswijk, de Agniesebuurt en Bergpolder.







Deze uitgave (ISBN 978-90-5534-282-2) Rotterdam, Blijdorp, Bergpolder, Provenierswijk, Agniesebuurt is tegen € 29,95 te koop bij de boekhandel. Verder te bestellen bij de webshop van uitgeverij Deboektant Klaaswaal www.deboektant.nl waar vanuit het boek zonder verzendkosten wordt toegezonden. Ook tijdens de fototentoonstelling, die duurt tot vrijdag 12 oktober a.s. is de uitgave verkrijgbaar. De foto-expositie met honderden foto’s uit de week die niet in het boek werden opgenomen is dagelijks te bekijken in buurthuis Basta Schoterbosstraat 17 van 10.00 tot 17.00 uur. Wie bekend is in deze wijk een mooie aanleiding om er eens binnen te stappen. Kopje koffie staat klaar!